17 Şubat 2010 Çarşamba

Boşluk....!


İçi dolu olmayan her şey boşmudur sizce?
Uzay kocaman bir boşlukmudur?  Simsiyah karanlık.
Yada tek başınıza evde oturuken eviniz boşmudur?
Bence boş olan hiç bir şey yada hiç bir yer yok.
İçi dolu olmayan her hangi bir neseneyi gördüğünüzde, aslında sizin boşluk olarak gördüğünüzün, her köşesinin hava ile dolu olduğunu unutuyorsunuz?
Uzaya bakınca aslında gördüğümüz boşluk değil, sadece karanlık madde. Biz onu boş olarak algılamak istiyoruz.
Tıpkı hayatımızda, yanlızlığımızda,  kendi başımıza evimizde, hatta bazen İstiklal caddesinin o karmaşasında, boşluk olduğunu düşünüyoruz.
Ayrılıktan sonra evde kendi başımıza kaldığımızda, çocukların o karmaşası haftanın ilk gününde sizinle olmadığı zamanlarda, işiniz olmadığı anlarda, boşluğu hissediyorsunuz.
Ne kadar şanslı ve aslında etrafımızın ne kadar dolu olduğunu düşündünüz mü hiç?
Aslında uzun zamandır aramayı unuttuğunuz arkadaşlarınız ile  yeniden görüşmeye başlamadınız mı?
Yapmak isteyipte, sizi kısıtlayan bağlar yüzünden yapamadıklarınızı yapıyormusunuz artık?
İstediğiniz zaman evinizde tek başınıza oturup, istemediğiniz zaman kendi seçtiğiniz, hiç bir kısıtlaması olmayan, size yeniden yaşam gücü verdiğini bildiğiniz herhangi bir şey yapmıyormusunuz?
Aslında boşluk, sadece bizim boş olduğunu düşündüğümüzdür. Hiç bir zaman boş olmayan, sadece bizim seçimlerimizin bir yansımasıdır.
Yanımızda çocuklarımız olmadığı zaman, boş olduğunu düşündüğümüz alan, aslında bizim olmasını istediklerimizi koyabileceğimiz fırsatlardır.
Nasıl  her anımızı çocuklarımız ile doldurabiliyorsak, şimdi bu alanları yeni mutluluk kaynakları ile doldurabiliriz......Mutluluk kaynaklarını bulmak içi çok uzaklara gitmeye gerekde yok, sadece biraz dikkatli bakabilirseniz, onların size ne kadar yakın olduğunu görebileceksiniz.
Mutluluklar sizin seçiminiz olsun......Boş olduğunu zannettiğiniz her alanı doldursun.

Haftasonu Babası

1 yorum:

SLV dedi ki...

Vakum oluşturmanın ne kadar zor olduğunu düşünürsen; her boşluk doluyor bir şekilde. Yeter ki hoşuna giden, kendi seçtiğin şeylerle dolsun..