7 Mart 2010 Pazar

Aşkın yerini yemek alınca!

Benim için hayatta iki şey var ki içinde Aşk olmayınca hiçbir şeye benzemez.
Birincisi evlilik, diğeri yemek.
Her ikisi de aşk ile yoğrulduğu zaman lezzetli ve keyif verici olur.
Peki, aşkın yerini yemek alırsa?
Biten bir aşkın ardından gelen günlerde daha çok yemek yer misiniz yada yemek yapmaya daha çok zaman harcayıp çok usta bir aşçı mı olursunuz?
Peki, âşık olup da kilo alan arkadaşınız oldu mu hiç? Başka şekilde irdelersem, aşk bitince kilo almayan arkadaşınız oldu mu hiç?
Neden o zaman evlenen erkekler/kadınlar hemen kilo alırlar? Yoksa evlendikten sonra aşk sona mı eriyor? Evlilik öncesi süper bir sporcu olanlar neden evlendikten sonra sadece televizyon karşısında zaman geçirmeye başlıyor?
Ne kadar çok kombinasyon çıkartabildiğime ben bile şaşırdım.
Peki, aşk bitince, özlenen sıcaklığı, mutluluğu ve aşk’tan aldığımız hazzı yemeklerden mi almaya başlıyoruz? Yemek hayatımızda boşalan yerleri doldurmanın en kolay ve en leziz yolu olabilir mi?
Aşktan sonra, hele de çocuklu bir evlilikten sonra belki bu kadar çok yemek ile haşır neşir olmak bizim için değil ama çocuklarımız için faydalı olabilir.
Yemek hiçbir zaman gerçek aşkın yerini tutmasa bile ona bir alternatif olabiliyor, sadece bizi bir sonra gelecek olan aşkı yakalamamız için biraz ağırlaştırıyor.
Her yemekten ve her yeni aşktan mutluluk duymanız dileği ile….
Hafta Sonu Babası

Hiç yorum yok: